Main Site Known & Reported Issues

Status
Not open for further replies.

Asia Neko

Site Director
Staff member
Known
Reported
UI Issues

Other
----------------------

Note: When issues are added these posts are updated. While the post date says March of 2017 please be assured this list is still being updated. You can see the latest edit date on the bottom right of the post just above the "reply" button.


Known
Below are issues that have been confirmed and are in the tech team's queue. Issues with known workarounds include the workaround for reference.

Submissions
  • Text Submissions
    • Files in existing text submissions not updating.
    • Text not showing in actual submission, even on some .txt files.
    • Some text submissions won't allow the file to be opened or downloaded at all.
    • Some non-English characters appear to break downloads.
    • Formatting doesn't always upload properly.
  • Audio Submissions
    • Sometimes files lose their file extension upon upload.
  • Image Submissions
    • Submissions sometimes displaying "Image Not Found" at time of submission.
      • Workaround: Use the "Update Source File" link found on the submission to reupload the file into the submission.
    • Submissions sometimes displaying "Image Not Found" after successfully being hosted for some time.
      • Workaround: Use the "Update Source File" link found on the submission to reupload the file into the submission.
    • Images sometimes uploading with improper rotation.
      • Workaround: Open the file in an image editing program. Ensure the file is rotated properly then save as a new file. Use the new file when uploading to Fur Affinity.
    • Some users reporting a drop in quality when uploading images.
    • Images can be uploaded as incorrect type (i.e. artwork as flash).
    • At least one user reports images can be uploaded with the wrong file extension.
  • Flash Submissions
    • Interactive 3D .sfw submissions don't work.
    • Various issues with Flash displaying.
  • Thumbnails
    • Some custom thumbnails are displaying full image instead
    • Some thumbnails are not showing at all and instead displaying "Image Not Found"
  • General
    • At least one user reports having multiple tabs open to submit different images results in the wrong images being uploaded.
Settings
  • Contacts and Social Media
    • Youtube section using old URL format
    • Youtube section doesn't work if http::// is in front of youtube.com
    • Steam section using old URL format
  • User Page & Profile Information
    • At least one user reports the Favorite Site field isn't processing special characters properly.
  • Account Settings
    • Mature/Adult content sometimes shows up in submission notifications and search of users who have such content disabled.
    • Some special characters can be used to create passwords, however aren't recognized after the password is created.
    • Timestamps don't always display properly.
    • Age field doesn't display correct age if the user hasn't had their birthday yet in the year of the account's creation.
  • Avatars
    • Transparency isn't always working
    • Some users cannot upload avatars on their own
      • Workaround: If this happens to you please open a ticket. Staff can usually update your avatar manually if needed.
Content Management
  • Folders
    • Display order doesn't save for some users
    • Display order shows inaccurate for some users
    • Editing display order isn't responding appropriately for some users
    • "Image Not Found" placeholder displaying when content is removed from folders.
  • Journals
    • Some users reporting featured journal option isn't working.
    • Some users reporting disable comments option isn't working.
General Site Usage
  • Notifications
    • Unread note notification displaying for some users when no new note exists.
    • Unread submission, comment, journal, watch, favorite notifications displaying for some users when none exists.
      • Workaround: Go to the bugged notification type, check off one, then click "remove checked."
  • Search
    • Search showing new submissions first when sorting by popularity.
    • At least one user reports a search error when going from page 63-64 while searching "lucario"
    • At least one user reports searching species(other) doesn't appear to be giving proper results.
    • :iconusername: and :usernameicon: don't show up in search if just username is searched
Other
  • Linked Icons
    • Space appearing at the end of the :icon: code for some users.
    • At least one user reports listing 3+ artist avatars in the "favorite artists" section results in broken :icon: code.
      • Workaround: Put a space between the icons.
    • Some usernames (such as those including "icon" or "www") cannot be linked to in specific ways.
  • Miscellaneous
    • Some users reporting spaces being inserted into their posted links.
    • At least one user reports the inability to see beyond page 999 whether in search, gallery, etc.
    • At least one user reports left slashes aren't showing in comments.
    • At least one user reports logging in from https:// leads to log in at http://
    • At least one user reports login always defaulting to http:// instead of https://
    • At least one user reports using Telegram to link to content a user has restricted guests from accessing will bypass the restriction.
    • At least one user reports pages closing with an error saying the mobile page is too large to view (generally on posts with many comments.)
    • Proper time doesn't always show up for some users
    • At least one user reports priority notes can't be filtered.
    • At least one user reports the side menu expanding to cover all content blocking the rest of the page.
    • Multiple users report getting logged in and out randomly.
      • Workaround:
        • 1. In your FA Account Settings set the Account Security Level to Full Security Mode
        • 2. Clear all cookies for furaffinity.net in your browser. This will also log you out.
        • 3. Log back in again.
    • At least one user reports when replying to a comment that the comment previews show not their "artist info", but the info of the person they are replying to.
    • The site lags periodically from time to time.
    • Across the web links with periods at the end have the period removed when linking. This results in accounts with periods at the end of their username unable to be linked.
    • Multiple users report 522 errors and images not loading.
----------------------
Known
Reported
UI Issues

Other
 
Last edited:

Asia Neko

Site Director
Staff member
Known
Reported
UI Issues

Other
----------------------

Reported
Below are issues that have been reported and are being investigated, however have not been confirmed on our end to be issues.

Submissions
  • Text Submissions
    • At least one user is having difficulty uploading various UTF-8 files.
    • At least one user is having difficulty uploading .docx files.
    • At least one user is having difficulty uploading .txt files.
  • Image Submissions
    • At least one user is reporting some .png files are downloading as .jpg.
    • At least one user is reporting a specific file won't upload at the proper size.
    • At least one user reports the "submit artwork" page stretches inappropriately.
    • At least one user reports various images not loading properly.
    • At least one user reports images not showing at all.
    • At least one user reports uploaded image shows larger than the original file in full view.
    • At least one user isn't able to upload a .png file that fits upload requirements.
    • At least one user reports seeing some artwork as black squares and not the artwork others are seeing.
    • At least one user reports they cannot reupload an image into an existing submission.
    • Certain images are showing Image Not Found when in full view mode.
    • At least one user reports a different file uploading to their submission than the one they selected.
    • At least one user reports the image preview shown before uploading is broken.
  • Flash Submissions
    • At least one user reports a specific flash submission that cannot be updated.
    • At least one user reports a specific flash submission not displaying correctly.
    • At least one user reports the "download" button downloading a flash immediately while his friend's browser opens it in another tab. Both are using Chrome.
    • At least one user reports swf files resizing upon upload.
    • At least one user reports issues with Flash URLs.
    • At least one user reports Flash submissions with LZMA compression don't upload.
  • Music Submissions
    • At least one user reports timing out mid upload.
    • At least one user reports updating a music file leaves the submission blank.
    • At least one user reports a 524 error when trying to upload.
    • At least one user reports gif thumbnails won't animate.
    • At least one user reports uploading sometimes results in no file extension on the uploaded file.
    • At least one user reports they get a "file type not supported" error when trying to upload an MP3.
  • Generic
    • At least one user reports closing submission sometimes unfavs the submission
    • At least one user reports a 503 error every time the user tries uploading.
    • At least one user reports a "fatal system error" every time the user tries uploading.
    • At least one user reports "The connection was reset. The connection to the server was reset while the page was loading." every time the user tries uploading.
    • At least one user reports "The connection was reset" displaying whenever the user tries to upload a flash file.
    • At least one user reports that when a user responds to another user on a submission (such as outbidding on an auction) the submission owner isn't notified.
    • At least one user reports a a "413 Request Entity Too Large" even though file meets our size requirements.
    • At least one user reports getting 524 errors when uploading.
    • At least one user reports getting "500 internal server error" when trying to upload.
    • At least one user reports autofill doesn't fill when deleting submission
    • At least one user reports notifications for untitled journals break the journal link when the notification is checked.
    • At least one user cannot delete submissions when using the desktop version of the website.
    • At least one user reports they get a Gallery Folder Issue when uploading content even after clicking the fix link.
    • At least one user reports the Heart icon to fav submissions doesn't display properly.
    • At least one user reports some submissions don't load at all and give a 500 error.
    • At least one user reports submissions are giving TLS errors.
    • At least one user reports a 408 error when trying to upload.
  • Thumbnails
    • Some thumbnails are not changing after initial upload
    • Some thumbnails unintentionally displaying 1x1 pixel
    • Some thumbnails resizing improperly upon upload
    • At least one user reports not being able to see any thumbnails
    • At least one user reports that custom thumbnails won't even upload initially.
    • At least one user reports thumbnail quality is low on Flash submissions.
    • At least one user reports thumbnails on the stats page are displaying improperly.
Settings
  • Account Settings
    • At least one user reporting SFW filter toggling on its own.
      At least one user reports the SFW button doesn't work.
    • At least one user reports time zone settings not applying to notes.
    • At least one user reports time zone settings not applying to site at all.
  • Avatars
    • Some users can't delete avatars from the avatar list
    • At least one user cannot use saved avatars
Content Management
  • Journals
    • At least one user reports apostrophes in the subject line results in the removal of the subject line
    • At least one user reports no way to delete journal on mobile.
    • Journals can be uploaded with no title/subject.
    • At least one user reports journals with no title/subject cannot be clicked.
    • User reports journals are vanishing right after posting
General Site Usage
  • Notifications
    • Clicking journal notifications brings some users to comment notifications.
    • At least one user is not receiving comment notifications.
    • At least one user is not seeing any notifications displayed.
    • At least one user's journal notification link not refreshing page.
    • At least one user's submission notification's appear to be disappearing without manual removal.
    • At least one user with a large watching list reports submission notifications not sending to everyone.
      • Note: The notification system sends out notices in small batches. When the server is at peak usage, sometimes these batches can get delayed.
    • At least one user reports issues nuking submission notifications with Edge.
    • At least one user is reporting a note that cannot be found (the notification sync process shows the note as being there)
    • Submissions removed by owner are still showing as notifications.
    • At least one user reports submission notifications no longer have thumbnails after the first page.
    • At least one user reports being unable to remove ticket notifications.
    • At least one user reports they no longer get notifications.
    • At least one user reports they cannot see all favorite notifications from other users.
    • At least one user reports comment notifications are going down without the user removing comments.
    • At least one user reports when somebody favs, unfavs, and refavs content they get duplicate fav notifications.
    • At least one user reports they have favorite notifications but the favorites aren't showing on their notification page. (Note: Staff synced their notifications and they are real ones, not ghost ones)
    • At least one user reports notifications disappearing.
----------------------
Known
Reported
UI Issues

Other
 
Last edited:

Asia Neko

Site Director
Staff member
Known
Reported
UI Issues

Other
----------------------

Reported (continued)

  • Search
    • At least one user reports the displayed number of submissions by "Next" to be incorrect.
    • Multiple users report searches with over 3000 results resulting in a search backend failure.
    • Hitting "Enter" instead of "Search" on the search page in Beta produces undesirable results
    • At least one user reports that searching a keyword results in the last page displaying first or blank screen.
    • At least one user reports that the ascending and descending options are not working as intended.
    • At least one user reports searching by "Relevance" and "Popularity" doesn't work.
    • At least one user reports search yields no result for either "69", "^69" and "-^69" when looking for artwork by user "^69"
    • At least one user reports searching "Ho-Oh" yields no results even though submissions are tagged with the term.
    • A few users report search not working since 8/21/2017 update
    • At least one user reports search not working until searching a second time.
    • At least one user reports modifying a search doesn't return the viewer to the first page.
    • Search doesn't recognize the symbol "~"
    • At reports search doesn't recognize underscores or hyphens (or periods) and it's ignoring quotes.
    • At least one user reports search is giving unrelated results.
    • At least one user reports content that used to show their username still shows up in search after the username is removed.
    • At least one user reports specific images not showing up in search.
    • Using @lower and !username where the username has a dash treats the username as two separate words
    • Using * in search gives SQL errors.
    • At least one user reports searching after the first search doesn't send them to the first page of results.
    • At least one user reports filtering out General content removes everything from search results.
    • At least one user reports using the "-" boolean operator is removing more from the results than it should be.
    • At least one user reports using the "-" boolean operator is not working at all.
    • At least one user reports slashes are not working properly in search.
Other
  • Linked Icons
    • At least one user finds copy/pasting avatars to result in odd spacing.
  • Miscellaneous
    • Some users are reporting notes sending empty replies.
    • At least one user reports various images not loading properly.
    • At least one user reports the page going white when javascript is enabled.
    • At least one user reports broken URLs using using normalized characters that have been percent-encoded.
    • At least one user reports cosmetic problems on the submission management page.
    • At least one user reports removing watch from a user with a disabled or deleted accounts doesn't remove the watch.
    • At least one user reports having to verify with Cloudflare each time a new page is opened.
    • At least one user reports users disappearing from watch list.
    • At least one user reports they cannot change profile info on classic.
    • At least one user reports Nuke not giving a confirmation on Chrome for Android.
    • At least one user reports on Classic the Gallery section on mobile isn't displaying properly.
    • At least one user reports commission info tab doesn't allow updates without listing open slots.
    • At least one user reports botton text on the submission notification screen (Classic UI) is too large for the buttons.
    • At least one user reports Latest Submissions and Favorites sections of the User Page (Classic UI) is displaying too many images.
    • At least one user reports the send button being blocked by an ad on Classic UI.
    • At least one user reports problems when typing on Chrome.
    • Multiple users reporting issues with scrolling.
    • At least one user reports autofill doesn't populate on site correctly.
    • At least one user reports getting logged out while using Wii to browse.
    • At least one user reports they cannot log in using Wii and Wii U.
    • At least one user reports images not loading properly on mobile Opera.
    • At least one user reports they can click beyond the last page of the favorites page to get to an empty page.
    • At least one user reports the text is showing too small even when viewing at 100%.
    • Multiple users are reporting they are being logged in and out randomly.
    • At least one user reports favs missing.
    • At least one user reports a single image in their gallery is missing. No staff removal or suspicious activity present.
    • At least one user reports journal formatting buttons don't work as expected.
    • At least one user reports their content being crawled by search engines even with guest access disabled.
    • At least one user reports the menu covers the entire site on 3DS and makes it unusable.
    • At least one user reports they cannot log in because their username is too long.
    • At least one user reports they cannot view images on 3DS XL.
    • At least one user reports getting logged out even after using the security settings fix.
    • At least one user reports homepages aren't linking properly in the Contact Information section of the profile.
    • At least one user reports marking notes as unread does nothing.
    • At least one user can't rename folder groups.
    • At least one user reports issues with the CAPTCHA system.
    • At least one user can't hide badges.
    • At least one user reports their comments are being hidden randomly.
    • At least one user reports favorite page navigation/URL isn't working properly.
    • At least one user reports the fav button is missing.
    • At least one user reports they have to log in every time they open their browser even with cookies enabled.
    • At least one user states notes are getting lost on the way to the recipient.
    • At least one user is intermittently getting a 503 error when trying to view galleries.
    • At least one user reports being unable to open new Fur Affinity tabs on Opera.
    • "; is showing up on submission management screen when there's no submissions.
    • The Activity Log does not properly display IPv6.
    • At least one user can't create a new account.
    • At least one user reports they cannot see any avatars even with icons enabled.
    • At least one user reports notes being trashed even when they aren't selected to be removed.
    • At least one user reports being redirected when browsing via mobile.
    • At least one user reports removing submissions from their submission inbox manually returns them to the first page instead of the last page.
    • Some navigation links direct to http instead of https.
    • At least one user reports archived notes moving back into the inbox.
    • At least one user reports the "Disable Account" option is checked off as default when altering settings.
    • At least one user reports images don't load (excluding ads and main logo)
      using Vivaldi 2.2.1388.37
      • Reported Workaround: open the with the broken image link > copy url of the image itself > paste into a new tab > confirm that you are in fact not a robot > refresh the page
    • At least one user reports only being able to access the inbox section of notes.
    • At least one user reports Firefox for Android stops responding when user tries to access notes.
    • At least one user reports their view/fav/stat count is inaccurate even after adjusting on the admin side.
    • At least one user reports SFW submissions not allowing updates.
    • At least one user reports SFW toggle isn't showing up/working on mobile.
    • At least one user reports comments being highlighted from years ago.
    • At least one user reports new notifications log them out. Same user reports favoriting content logs them out.
    • At least one user reports clicking on a note won't open it yet will mark it as read.
    • At least one user reports they cannot change available slots on their commissions tab.
    • At least one user reports getting a 404 error after page 999 of browse.
    • At least one user reports their notes have gone missing.
    • A few users report getting logged out multiple times a session for seemingly no reason, even with Full Security mode enabled.
    • At least one user reports certain content only showing when SFW is enabled, not when all content is enabled.
    • At least one person reports when uploading or removing submissions their browser loops them back instead of processing the request.
    • At least one user reports the "Dealer's Den" section of the profile info is not linking properly.
----------------------
Known
Reported
UI Issues

Other
 
Last edited:

Asia Neko

Site Director
Staff member
Known
Reported
UI Issues

Other
----------------------

Reported (continued)

Beta Specific

  • Next and Previous buttons don't display on Beta.
  • At least one user reports CPU issues with Firefox Developer Edition v.45.0a2.
  • At least one user reports some menus are inaccessible on user's tablet.
  • At least one user reports not all submissions display when using Chrome on Android.
  • User reports having difficulty posting comments on Chrome for android.
  • At least one user reports beta profile doesn't display properly on mobile.
  • At least one user reports text aligned center is displaying aligned left.
  • At least one user reports submitting artwork over 100kb results in a message saying, "This site can’t be reached - The connection was reset." This occurs on Beta only.
  • At least one user reports they cannot unfollow disabled profiles.
  • At least one user reports errors when trying to log in.
----------------------
Known
Reported
UI Issues

Other
 
Last edited:

Asia Neko

Site Director
Staff member
Known
Reported
UI Issues

Other
----------------------

UI Issues
Below are issues specific to the UI since the Modern UI was released. The issues are on the list for tech to investigate and resolve.

  • At least one user reports only half the page shows on commission tab.
  • At least one user reports the error page is not using the new UI.
  • At least one user reports alignment issues on the mobile version of the submission page.
  • At least one user reports the mini gallery option is missing.
  • At least one user reports color BBCode isn't working in their profile info.
  • At least one user reports they cannot see the full dropdown menu without swapping to Classic.
  • At least one user reports both visited and unvisited links are the same color.
  • At least one user reports information on the stats page is squished on their iPad Pro.
  • At least one user reports Aurora and Retro UI themes just go to Dark.
  • At least one user reports profile displays "Favorite TV shows and Movies" however when updating in the settings it just says "Favorite Films"
  • At least one user reports Modern is missing the following features: 1) manually set the Search-page when having more than 72 results, and 2) Adjust Font size of .txt Stories
  • At least one user reports the "Disable Titles" button (Submission page) is vertically misaligned relative to the other three buttons in the row around it when viewed in Safari 13.0.4 on macOS 10.15.
  • At least one user reports navigation buttons on submissions are missing.
  • At least one user reports the minigallery is missing on submission pages
  • At least one user reports the Download buttons are not working as expected.
  • At least one user reports when selecting Favs/Watches/etc. in the top navigation bar the anchor position of the resulting page is wrong.
  • At least one user reports content that should load on the right side of the page doesn't load.
  • At least one user reports there is no longer page selection options when navigating search results.
  • At least one user reports there's no resize option for journal header and footer text.
  • At least one user reports some keyboard comments are not working as intended.
  • At least one user reports there is no clear separation between grouped and ungrouped folders. In addition there is a lack of indentation on the grouped folders.
  • At least one user reports folders don't display in the same order that they are saved in.
  • At least one user reports no text editor on outgoing Notes.
  • At least one user reports that when trying to view watchers they go off the screen and there is no way to scroll.
  • At least one user reports their UI is stretched wider than their screen.
  • At least one user reports scrolling down jumps too far.
  • At least one user reports scrolling jumps to the bottom on mobile.
  • At least one user reports getting stuck in SFW mode.
  • At least one user reports the touch menu is broken.
  • At least one user reports the dropdown menu doesn't stay open long enough to do anything.
  • At least one user reports some thumbnails (mostly written/music submissions) are abnormally small when seen on user profiles.
  • At least one user reports submission notifications aren't displaying on mobile.
  • At least one user reports mobile users cannot mass delete submissions.
  • At least one user reports the navigation menu is at the top of the viewport at all times instead of staying in its proper place at the top of the page.
  • At least one user reports the captcha alternative cannot be found on mobile.
  • At least one user reports on mobile they can't manage submissions or the commission tab.
  • At least one user reports they cannot edit their comment.
  • At least one user reports trying to open their account menu on iPad/mobile results in just going to their profile page.
  • At least one user reports Profile Information is different in the settings vs the visible profile page.
  • At least one user reports dates don't display properly.


----------------------
Known
Reported
UI Issues

Other
 
Last edited:

Asia Neko

Site Director
Staff member
Known
Reported
UI Issues
Other

----------------------

Other
Below you'll find content that has been reported but is not technically broken.

  • At this time, transparency only works on images viewed when displayed in full view.
  • Icons linked in the :iconusername: and :usernameicon: formats update at midnight EST after being updated, not immediately.
  • There is a limit to the number of :iconusername:/:usernameicon: icons that will be displayed. This limit is separate for each post/section of information (eg profile info, journal, comment, etc) and any attempts to link icons beyond the limit will result in a plain text userpage link.
  • Currently search queries that are 3 letters and under do not return results.
----------------------

If you are experiencing a problem that isn't listed in this thread please open a trouble ticket under the "Report A Bug" category. Make sure to include the following information in your ticket:

What Site Layout/Theme you're using. (You can check this here if you're not sure)
What browsers and operating systems/devices you've run into this problem on. (For example, Safari on iPhone and/or Firefox on PC running Windows 10)

Please check to see if you still run into the problem even with all browser extensions/addons disabled before opening a ticket as that solves many problems users experience.

----------------------
Known
Reported
UI Issues

Other
 
Status
Not open for further replies.
Top